latinica  ћирилица
28/06/2015 |  07:50 | Autor: sportske.net

Raduljica pred novim angažmanom

Uoči starta priprema reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo, centar "Orlova" Miroslav Raduljica bi konačno mogao da riješi pitanje svog narednog klupskog angažmana.

Podsjećamo, on je poslije prošlogodišnjih odličnih igara na Svjetskom prvenstvu u Španiji prihvatio ponudu iz Kine, gdje se, međutim, nije dugo zadržao, poslije čega je tokom zime imao i kratkoročni angažman u NBA ligi,u dresu Minesote.

Od tada je bez kluba, napravio je prilično dugu pauzu, ali izgleda da je rješenje tog pitanja na pomolu ovih dana.

Naime, evropski košarkaški portali prenose da je ruski Zenit ozbiljno zainteresovan da u svojim redovima vidi reprezentativca Srbije. Klub iz Sankt Petersburga ima na raspolaganju znatno veći budžet za narednu sezonu, pa čelnici Zenita žele da to iskoriste na pravi način, formirajući snažnu ekipu, piše portal sportske.net.

Međutim, prepreka realizaciji ove njihove namjere sa Raduljicom mogla bi da bude činjenica da Zenit neće igrati u Evroligi sljedeće sezone.

Međutim, nisu Rusi jedini koji žele Raduljicu, već to želi i bivši prvak Evrope, Makabi iz Te Aviva. Spekuliše se da su i Izraelci spremni da ponude ugovor srpskom centru, a tu Evroliga ne bi bila pepreka.