latinica  ћирилица
28/06/2015 |  08:43 | Autor: SRNA

Čubrilović: Vojska dala ključan doprinos u stvaranju Srpske

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović uputio je čestitku pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH povodom krsne slave Vojske Republike Srpske /VRS/ i ovog puka - Vidovdana, poručivši da je VRS u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu dala ključni doprinos u stvaranju Srpske.
Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Predsjednik NSRS Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović je naveo da je VRS nastala u prijekoj potrebi da se odbrani pravo na život na vjekovnim ognjištima.

"Vojska Republike Srpske, u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, baštinila je vojničku tradiciju, štiteći svoj narod i dajući ključni doprinos u stvaranju Srpske", istakao je Čubrilović u čestitki brigadiru Nedeljku Kopuzu, starješinama i svim pripadnicima puka.

Čubrilović je naveo da Vidovdan, u srpskoj kolektivnoj svijesti, podsjeća na pravdoljubivost, žudnju za slobodom i požrtvovanost - neprolazne vrijednosti koje su krasile srpske rodoljube tokom istorije koja je obilježena borbom za opstanak i očuvanje nacionalnog identiteta.

"Pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka želim da nastave profesionalno usavršavanje i da časno obavljaju svoju dužnost, poštujući Ustav Republike Srpske i Ustav BiH, i da daju doprinos podizanju nivoa bezbjednosti na domaćem i reginalnom planu", navodi se u čestitki.