latinica  ћирилица
28/06/2015 |  10:33 | Autor: RTRS

Deset trenutaka koji su obilježili sezonu Andresa Inijeste (VIDEO)

Fudbaleri Barsleone odigrali su sezonu za pamćenje.

Katralonski gigant je stigao do "triple krune" - trofeja u Primeri, Kupu kralja i Ligi šampiona.

Јedan od najzaslužnijih za sjajnu sezonu kluba sa "Nou Kampa" je 31-godišnji vezista Andres Inijesta.

Španac je bio nezamjenjiv u timu Luisa Enrikea, a u nastavku vam donosimo 10 trenutaka koji su obilježili njegovu sezonu u dresu šampiona Evrope, objavljenih na zvaničnom sajtu Barselone.

Deset trenutaka koji su obilježili sezonu Andres Inijeste:

1. Inijesta je svoj prvi gol sezone postigao u prvom duelu Kupa kralja protiv Hueske.

2. Povreda na "Santijago Bernabeu". Inijesta je napustio teren u 70. minutu duela sa Madriđanima zbog povrede. Barsa je u ovom meču poražena sa 3:1.

3. U utakmici protiv Deportiva, Andres je odigrao 350. utakmicu za Barsleonu, a na svim duelima do tada je postigao ukupno 33 gola.

4. Inijesta je treći gol sezone postigao u polufinalu Kupa kralja protiv Viljareala. Sjajni vezista Katalonaca, pogodio je za 2:1 u pobjedi svog kluba rezultatom 3:1.

5. U duelu četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena na "Parku prinčeva", napustio je teren na nosilima nakon starta Pastorea.

6. Najbolje od Inijeste vidjeli smo u revanš duelu protiv "Svetaca" na "Nou Kampu. Oslobodio se trojice igrača PSŽ-a, te sjano proigrao Nejmara za 1:0. Barsa je u revanšu slavila sa 2:0 i prošla u polufinale.

7. Јedan od najemotivnijih tenutaka sezone je kraj karijere Čavija Ernandeza. Legenda Barselone predao je kapitensku traku Inijesti na svojoj oproštajnoj utakmici protiv Deportiva na "Nou Kampu".

8. Nakon trijumfa rezultatom 3:1 protiv Atletik Bilbaa, Čavi i Inijesta su podigli trofej Kupa kralja na stadionu Barselone.

9. U finalu Lige šampiona protiv Јuventusa, Inijesta je izjedbnačio rekord Migelija sa 549 zvaničnih nastupa za Katalonce. On je sada treći na listi svih vremena, iza Pujola (593 uktakmice) i Čavija (767).

10. Inijesta je u finalu Lige šampiona asistirao Rakitiću kod prvog gola, te na kraju ponio epitet najkorisnijeg igrača finala.