latinica  ћирилица
28/06/2015 |  11:42 | Autor: B92

Nadal: Na šljaci imam kontrolu na terenu, na travi je puno teže

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da se osjeća fizički dobro pred treći Grend slem sezone – Vimbldon.

Španac je poslije neuspjeha na Rolan Garosu osvojio titulu na turniru u Štutgartu, ali je onda izgubio u prvom kolu Kvinsa.

"Osjećam se dobro, osvojio sam turnir na travi poslije pet godina – lijep i poseban trenutak za mene. Hajde da vidimo da li sam sposoban da se takmičim na Vimbldonu. Mnogo sam srećan što sam ovde jer je zdravlje najvažnija stvar. Prošle godine sam se osjećao bolje jer 2012. i 2013. nisam mogao da igram ovdje. Bilo je previše problema sa mojim koljenom", rekao je Nadal.

Rafa ističe da mu je najvažnije da je potpuno zdrav.

"Dobro je, bilo da se pobjeđuje ili gubi – to nije važno. Dobro je da sam zdrav na svojoj drugoj najvažnijoj podlozi u karijeri, bez ikakve sumnje. Bio sam u Štutgartu i trenirao na travi veoma rano. Ostao sam u Kvinsu do petka, pa sam tri dana odmarao kod kuće, nisam trenirao. Vratio sam se ovdje u utorak ujutru i igrao dobro na treninzima", dodao je Španac.

Nadal je kazao da će mu osnovni zadatak biti da se poslije šljake, prilagodi na travu.

"Kada igram na šljaci i kada imam osjećaj da sam na vrhuncu forme, tada osjećam da imam vremena za sve. Tada imam mogućnost da igram taktički, da igram različito – nekada sam agresivan, a nekada mogu da budem defanzivniji. To mi daje kontrolu u svakom trenutku. Na travi je priča drugačija. Na toj podlozi morate konstantno biti fokusirani, u svakom poenu. Ne možete imati dvije ili tri greške u nizu u gemovima na svoj servis jer ste onda maltene izgubili set. Velika je razlika i ovdje postoji dobra šansa da poene završavate na mreži. Imam lijepu priliku da radim drugačije stvari na terenu nego inače. Pokušaću da se zabavim", zaključio je Nadal.

Treći Grend slem turnir sezone počinje u ponedjeljak.