latinica  ћирилица
28/06/2015 |  11:58 | Autor: SRNA

Cvijanovićeva čestitala krsnu slavu VRS

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republike Srpska/ puka Oružanih snaga BiH krsnu slavu Vojske Republike Srpske /VRS/ i ovog puka - Vidovdan.
Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske - Foto: RTRS
Željka Cvijanović, premijerka Republike SrpskeFoto: RTRS

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH", navodi Cvijanovićeva u čestitki.

Premijerka podsjeća da je Vidovdan vjerski i nacionalni praznik, slava srpskog identiteta.

"To je prilika da se prisjetimo herojskog puta Vojske Republike Srpske koja je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu postavila temelje Republike Srpske", navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da se sa posebnim pijetetom mora čuvati uspomena na pripadnike Vojske Republike Srpske koji su, štiteći vjekovna ognjišta, položili živote da bi današnje generacije živjele u slobodi, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

"Posvećeni miru i jačanju stabilnosti, pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka želim da i ubuduće profesionalno odgovorite na sve izazove i s ponosom čuvate i sačuvate od zaborava svijetle tradicije naše vojske", navodi se u čestitki predsjednice Vlade Srpske.