latinica  ћирилица
28/06/2015 |  12:36 | Autor: B92

Šarapova: Ponovo se osjećam dobro, konačno imam energiju

Ruska teniserka Marija Šarapova imala je određenih problema pred ovogodišnji Vimbldon, pošto je samo desetak dana pred start takmičenja djelovala premoreno i izmučeno.
Marija Šarapova - Foto: AP
Marija ŠarapovaFoto: AP

"Nadala sam se da ću uspjeti da odigram neki turnir kako bi se zagrijala za Vimbldon. Ali, s obzirom na okolnosti i na način na koji sam se osjećala, morala sam da se vratim kući u uradim određene testove i prođem kroz sve to", kaže Šarapova.

Ruskinja, pobjednica turnira na "Old Inglang Klabu" prije 11 godina, u ponedjeljak započinje učešće na svom 13. Vimbldonu, ovoga puta kao četvrta nositeljica.

"Bilo mi je potrebno malo vremena kako bi se osvježila i oporavila, ali i dala sebi šansu da se ponovo osjetim dobro i vratim se poslu. Planirala sam da odem na Floridu, ali sam morala da u Kaliforniji da završim nekoliko stvari u vezi svog zdravstvenog stanja. U svakom slučaju, sjajan je osjećaj biti na terenu – a da pri tom ne moram da se iskašljem ili istresem nos po sto puta", iskrena je Marija. Šarapova je prethondo stigla do četvrtine finala Rolan Garosa, gdje je zaustavljena od Lusi Šafaržove, a već tada je bilo jasno da joj prehlada i bolest prave ogromne probleme.

"Osjećam se veoma dobro u posljednjih deset dana. Konačno imam energiju, što smatram kao jako bitnu stvar za jednog atletu. A, iako nisam odigrala nijedan turnir, odigrala sam nekoliko trening mečeva, na primjer u Istbornu. Za sada sve ide dobro", istakla je Šarapova.

Djevojka koja u svojoj kolekciji ima sva četiri Grend slema, osvrnula se zatim na svoj trijumf u Londonu iz tinejdžerskih dana.

"Takmičiti se na Vimbldonu i dalje, poslije svih ovih godina, a da sam pri tom imala priliku da podignem trofej, nije ništa drugo nego blagoslov. Shvatam i gledam na stvari malo drugačije od 2008. godine (teška povreda ramena), najprije što se tiče svojih očekivanja i realnosti, ali i način na koji se osjećam poslije teških duela ili poraza", dodala je Šarapova, "Smatram da, kada se van igre određeno vrijeme, imate šansu da razmislite o tome koliko ste srećni kada ste svesni da ste odradili loš trening. Sjajno je imati barem i loš trening, nego nemati mogućnost da uopšte trenirate".

Ipak, Ruskinja će morati da bude obazriva već od samog starta, pošto joj je prva protivnica domaća igračica DŽoana Konta. Konta je u Istbornu, kao i Notingemu, stigla do četvrtfinala uz trijumf na Јekatarinom Makarovom.

"Nikada ranije nismo igrale jedna protiv druge. To je uvijek nezgodno u prvoj rundi Grand slema. Pogledala sam nekoliko njenih mečeva u Istbornu prošle nedjelje gdje je ostvarila nekoliko dobrih rezultata. Dobro je bilo barem na kratko vidjeti način na koji igra. Moj jedini cilj u posljednjih nekoliko nedjelja je bio samo da dobijem zeleno svjetlo da treniram, to je mio moj cilj. Kada sam prošla kroz to, mogu vam reći da se osjećam sjajno", zaključila je Marija.

Treći Grend slem turnir sezone počinje sutra.