latinica  ћирилица
28/06/2015 |  14:20 | Autor: SRNA

Albanija- Uhapšeni glavni osumnjičeni braća Aliko u Lazaratu

Policija je završila akciju u selu Lazarat, poznatom kao "fabrika marihuane", te uhapsila braću Arbjona i Albana Aliko, glavne osumnjičene za ubistvo pripadnika specijalne policije Ibrahima Bašija.
Albanska policija (foto: m.time.ikub.al) -
Albanska policija (foto: m.time.ikub.al)

Braća Aliko koja su sinoć uhapšena članovi su naoružane grupe koja je u selu Lazarat 24. juna ubila jednog pripadnika elitne policijske jedinice, a dvojicu ranila.

Privedena su još dva lica za kojima se tragalo, od ukupno 21 koliko ih je osumnjičeno za ovaj napad. Braća su locirana uz pomoć policijskog helikoptera, opkoljeni su, a predali su se nakon pregovora koji je sa sinovima vodio njihov otac.

Oni su prebačena u sud za teška krivična djela u Tirani, a odatle u najčuvaniji zatvor "302".

U akciji protiv švercera i uzgajivača droge u Lazaratu učestvovalo je 500 pripadnika specijalnih snaga za borbu protiv droge Renea i specijalnih policijskih snaga.

Selo Lazarat sa oko 3.000 stanovnika, koje se nalazi nadomak Đirokastra, blizu granice sa Grčkom, glavni je proizvođač marihuane u Albaniji.

Policija je tokom prošlogodišnje akcije u Lazaratu pronašla i uništila oko 23 tone kanabisa, 81.300 stabljika ove biljke, te otkrila četiri laboratorije - dvije za preradu i pakovanje marihuane i dvije za preradu ulja hašiša. Zaplijenjena je i velika količina naoružanja i municije.