latinica  ћирилица
28/06/2015 |  15:26 | Autor: SRNA

Od sutra toplije i sunčanije

Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, a samo ponegdje na istoku biće kratkotrajne kiše i pljuskova.

Јutro će u Krajini, Posavini i Hercegovini biti pretežno vedro uz malu ili umjerenu oblačnost, a na istoku i sjeveroistoku ponegdje sa kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana preovladavaće toplo i pretežno sunčano vrijeme, a na istoku će ponegdje popodne biti kiše i rjeđih pljuskova.

Јutarnja temperatura vazduha od devet do 14, na jugu do 19, a najviša dnevna od 23 do 28, na jugu Hercegovine do 30 stepeni Celzijusovih.

Sunčano i još toplije vrijeme meteorolozi najavljuju za utorak i srijedu, kada samo u kasnim poslijepodnevnim časovima ponegdje na istoku može biti kratkotrajna kiša ili rjeđi pljusak. Dnevna temperatura će svaki dan biti u porastu. U četvrtak se očekuje i do 35 stepeni na jugu. Biće vruće i sparno.

Danas preovladava oblačno vrijeme sa kišom, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Јug je i danas bio najtopliji, u Čapljini je u 14.00 časova izmjereno 27, a u Mostaru, Neumu i Trebinju 25 stepeni.

U Bijeljini, Bihaću i Novom Gradu bila su 24 stepena, u Banjaluci, Prijedoru i Zenici 23, u Višegradu 22, u Doboju, Srpcu, Bileći, Gradačcu, Bugojnu i Sanskom Mostu 21, u Foči, Mrkonjić Gradu, Livnu i Tuzli 20, u Srebrenici, Ribniku, Rudom i Goraždu 19, u Kneževu i Šipovu 18, u Sarajevu, Gacku, Nevesinju i na Mrakovici 17 stepeni.

Na Sokocu je bilo 15, na Čemernu i Ivan-sedlu 14, u Kalinoviku 13 stepeni Celzijusovih.

Temperatura mora u Neumu u 14.00 časova bila je 21 stepen Celzijusov.