latinica  ћирилица
28/06/2015 |  17:28 | Autor: novosti.rs

Đilas razočaran odlukom FIBA da domaćin EP 2017. bude Češka

Češka će biti domaćin Evrpskog prvenstva za košarkašice 2017. godine, odlučeno je danas u Budimpešti na redovnom zasjedanju članova Borda FIBA Evrope.

Pedsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas smartao je će organizaciju ovog događaja dobiti Srbija posebno što je samo Češka ostala u "bubnju", ali Bod FIBA donio je drugačiju odluku.

"Iskreno sam razočaran odlukom Borda FIBA da EP za žene 2017. bude organiovano u Češkoj, pored Srbije koja igra finale Evropskog prvenstva i koja je dala uslove koji nikad do sada nisu bili dati. Očigledno da je bilo bolje da se šampiont da tamo gdje ga neće gledati desetine hiljada ljudi, nego 500 ljudi. I da nema nas Srba, u Mađarskoj bi mečeve gldealo 300 ljudi. Imali smo veliku šansu da ženska košarka prosperira, ali nije nam data. Razmislićemo o sljedećim takmičenjima i mogućnosti da se ponovo kandidujemo i dovedemo evropsku košarku u Beograd. Ove djevojke su igrom zaslužile da igraju pred svojom publikom, ali ljudi su odlučili drugačije i mi tu sada više ništa ne možemo", rekao je Đilas.

Uslijedio je i "dodatak" Đilasa, još uvijek pod utiskom da ušima ne može da povjeruje.

"Naš reultat na EP ne zavisi od ovih 20 i nešto košarkaških znalaca iz ozbiljnih zemalja (članstvo Borda), već od terena. Nismo imali tokom ovog prvenstva fer suđenje. Ne moraju ni da nam daju domaćinstva, mi ćemo pobjeđivati na gostujućim terenima, kao što činimo već 20 i nešto godina", rezignirano je konstatovao Dragan Đilas.