latinica  ћирилица
29/06/2015 |  10:42 | Autor: SRNA

Čestitke košarkašicama i vaterpolistima Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje Evropskog šampionata i Vaterpolo reprezentaciji Srbije odbranu titule u Svjetskoj ligi.

Uz najiskrenije čestitke na osvojenom trofeju, Dodik je poručio da su sjajnom igrom, timskim radom, predanošću i velikom požrtvovanošću igračica, selektora i stručnog štaba, košarkašice ispisale novu stranicu u istoriji srpske ženske košarke.

On je izrazio uvjerenje da će nastaviti nizati pobjede i osvajati trofeje i na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod, što i narod iz Republike Srpske čini ponosnim.

Dodik je u čestitki vaterpolistima naveo da su zalaganje, požrtvovanost, veliko odricanje i srčanost još jednom zasluženo krunisani osvajanjem trofeja kojim su pokazali da su najbolji vaterpolisti na svijetu.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, uputila je čestitku vaterpolo reprezentaciji Republike Srbije povodom pobjede u finalu Svjetske lige.

- Timskom igrom, sjajnim sportskim umijećem i predanim radom vašeg stručnog tima, potvrdili ste svoju poziciju u samom vrhu svjetskog vaterpola, a vašim uspjehom obradovali ste i brojne navijače u Republici Srpskoj, navedeno je u čestitki.

U ime građana Republike Srpske i svoje ime Cvijanovićeva je poželjela vaterpolistima Srbije mnogo uspjeha i sportske sreće na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i svim budućim takmičenjima.

Cvijanovićeva je uputila je čestitku i ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije. - Vašim timskim duhom i vjerom u pobjedu ostvarili ste istorijski uspjeh, na radost vaših brojnih navijača u Republici Srpskoj. Ovim izuzetnim rezultatom svrstali ste se među najbolje u svijetu, dajući ogroman doprinos međunarodnoj afirmaciji srpskog sporta, ali i srpske nacije u cjelini.