latinica  ћирилица
29/06/2015 |  12:20 | Autor: B92

Federer poručio Sereni: Možeš osvojiti sve, nema opuštanja

Drugi teniser svijeta Rodžer Federer podržao je Serenu Vilijams u pohodu na sezonski Grend slem.
Rodžer Federer - Foto: AP
Rodžer FedererFoto: AP

Federer je istakao da je Serena veliki talenat i da ima dobru priliku da se upiše u istoriju tenisa, ali da ne smije da se opusti.

"Ona je veliki talenat, ali bi joj najveća greška bila da pomisli da je već u finalu US opena. Psihički je uvijek spremna za izazove kada je to najpotrebnije i mislim da je ta njena osobina ono čemu se treba diviti. Ona je fenomanalna sportistkinja na svjetskom nivou i dostignuća koja je učinila su nevjerovatna. U uslovima u kojima se nalazi kada je sve osvojila ove sezone, mislim da je najlakše da počne da razmišlja unaprijed", rekao je Federer.

Ne tako davno, Rodžer je dominirao svjetskim tenisom, a 2009. godine uspeo je da kompletira Grend slem titulom na Rolan Garosu.

"Često me pitaju o tome da li ona može da osvoji četiri Grend slema. Јoš nije odigrala ni prvu rundu ovdje. Trava je najteža podloga za osvajanje turniru, a posebno u našem slučaju u kojem se igra na tri dobijena seta. Ako igrate loše samo pola sata meč već može biti gotov", dodao je Švajcarac.

Amerikanka ima priliku da u Londonu ostvari nesvakidašnji rekord – ukoliko trijumfuje na turniru vezaće sva četiri Grend slema, pošto je bila najbolja i na US openu. Ako se to desi, ostaće joj samo takmičenje u Njujorku za sezoni GS.

"Mentalna jačina je moja najveća snaga. Dok sam odrastala, otac mi je uvijek govorio da je 'glava' sve u tenisu i da moram biti psihički jaka. Pretpostavljam da sam to baš primila srcu. Takođe, to što sam najlmađa od petoro djece me je natjeralo da dodatno radim i sve je to pomalo uticalo", rekla je Serena.