latinica  ћирилица
29/06/2015 |  12:44 | Autor: sportske.net

Predsjednik LFP: Real Madrid zanimaju samo novac i moć

Predsjednik španskih fudbalskih profesionalnih liga (LFP) Havijer Tebas kritikovao je danas Real Madrid što je jedini klub koji nije želio da se dogovori o zajedničkim pravima na prenose utakmica i rekao da "kraljevski" klub zanimaju samo novac i moć.

Real Madrid i Barselona su kao i uvijek, odvojeno od ostalih klubova prve španske lige, pregovarali o pravima prenosa svojih utakmica. To će se promijeniti u sezoni 2016-2017, kada će se prava prodati klijentima u paketu. Čelnici LFP-a na taj način žele da se sistem španskih liga primakne načinu rada engleske Premijer lige.

"Ponovo govorim o ratu u španskom fudbalu, pošto od svih klubova uključenih u centralizovanu raspodjelu prava prenosa, samo jedan nije pristao na dogovor - Real Madrid", rekao je Tebas za AS.

"Zbog čega? To morate da pitate Real Madrid. Da smo znali razloge zbog kojih su u maju potpisali, u najmanju ruku čudan ugovor sa (španskim operatorom kablovske televizije) Telefonikom, to bi nam sada pomoglo da shvatimo zbog čega su odbili dogovor", dodao je Tebas.

On je ocijenio da Real zanimaju samo novac i moć.

"To je veliki klub koji za sebe vjeruje da je šampion transparentnosti, ali očigledno da imaju drugačije interese od ostatka Primere. Mislim da Real želi da zadrži kontrolu prava prenosa. To je mješavina gladi za novcem i gladi za moći i nije nam jasno šta namjeravaju", rekao je on.

"Njihov ugovor s Telefonikom i Majkrosoftom je čudan, i to sam im rekao. Vjerujem da su potpisali ugovor s Telefonikom jer je Barselona nekoliko mjeseci ranije potpisala sličan ugovor sa istom kompanijom. Naravno, znamo da Real mora da ima ono što ima Barselona i pretpostavljam da cijela zbrka potiče od toga", dodao je Tebas.

Real prošle sezone nije osvojio nijedan trofej, a Barselona je osvojila sva tri - Primeru, Kup kralja i evropsku Ligu šampiona.