latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:09 | Autor: Agencije

Obradović: Milosavljević će biti lider u Albi

Srpski košarkaški stručnjak i trener berlinske Albe Saša Obradović istakao je da reprezentacija Srbije može da osvoji medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu.
Saša Obradović (FOTO: www.tagesspiegel.de) -
Saša Obradović (FOTO: www.tagesspiegel.de)

"Optimista sam, mislim da smo bolji nego na Svjetskom prvenstvu i sigurno možemo do medalje. Imamo jako kvalitetnu ekipu koja je spoj mladosti, iskustva i atletski je veoma dobra. Sve su šanse da možemo da odigramo veoma dobro", izjavio je Obradović za Tanjug poslije revijalnog meča "Beobasket stars" u "Kombank areni".

Obradović je istakao da je bivši kapiten Partizana Dragan Milosavljević odličan igrač i veliko pojačanje za Albu u sljedećoj sezoni, kao i da planira da mu nametne ulogu lidera.

"Milosavljević je sjajan igrač i imaće našu punu podršku. Trebalo bi da mu nađemo adekvatno mjesto u timu i sklopimo pravu atmosferu u ekipi. Zaslužio je da bude lider ekipe i tu ulogu će i dobiti", rekao je srpski stručnjak.

Trener Albe istakao je da će njegova ekipa za sledeću sezonu morati da doživi potpunu rekonstrukciju, pošto su najbolji igrači tima Aleks Renfro i Redži Reding napustili klub.

"Bajern i Bamberg su favoriti, ali ako uspijemo da oformimo dobru ekipu, kao i prethodnih sezona bićemo konkurentni. Planiramo totalnu rekonstrukciju tima, jer su nas napustili nosioci igre Renfro i Reding. Očekujem da ćemo ovih dana produžiti saradnju sa DŽamelom Meklinom, ali ovo će biti dugo leto koje ćemo provesti u potrazi za adekvatnim pojačanjima. Narednih dana saznaćemo koje ćemo takmičenje igrati pa ćemo početi sa sklapanjem tima, naravno ne obećavamo trofeje, ali bićemo konkurenti svima to je moto ove ekipe", zaključio je Obradović.

Evropsko prvenstvo biće održano od 5. do 20. septembra, a Srbija će igrati u grupi B u Berlinu zajedno sa Njemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom.