latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:32 | Autor: B92

Lebron DŽejms postaje slobodan agent

Košarkaš Klivlend Kavalirsa Lebron DŽejms postaće slobodan agent i neće iskoristiti opciju za 21,6 milion vrijedan ugovor naredne sezone, prenose mediji.

Međutim, to ne znači da će DŽejms uopšte napustiti Kavalirse, već je njegova odluka bila dugo očekivana.

Razlog za to je što će mu to omogućiti da potpiše novi maksimalni ugovor, najvjerovatnije novi dvogodišnji, uz opciju za sezonu 2017/18, po kojem će dobiti više novca nego po prethodnom.

Njegov maksimalni ugovor za narednu sezonu, koji zavisi od toga koliki će biti "seleri kep", odnosno ukupno ograničenje za plate, bi trebalo da bude preko 22 miliona.

DŽejms će tako po treći put u šest sezona postati slobodni agent. 2010. godine je napustio Kavalirse i prešao u Majami Hit, sa kojim je osvojio dvije titule i igrao četiri puta u finalu, prije nego što se vratio u Ohajo prošlog ljeta.

Prema izvorima ameripčkih medija, ovoga puta Lebron planira da ostane u Kavalirsima, pošto čelnici kluba planiraju da grade tim oko njega. Pored njega, slobodni agenti su postali i Kevin Lav, Tristan Tompson i Iman Šampert, ali je samo za DŽejmsa poprilično jasno gdje će igrati naredne sezone.

Timovi pregovore sa slobodnim igračima počinju 1. jula i mogu da potpišu ugovore sa njima od 8. jula.