latinica  ћирилица
29/06/2015 |  17:38 | Autor: B92

Čeh potpisao za Arsenal: Mislio sam da se ovo nikad neće desiti

Fudbalski klub Arsenal objavio je da je potpisao ugovor sa dosadašnjim golmanom Čelsija Petrom Čehom, koji je napustio kluba sa "Stemford bridža" nakon 11 godina.

Engleski mediji su prije nekoliko dana objavili da će "Tobdžije" za Čeha platiti 11 miliona evra, ali klub nije potvrdio visinu transfera.

Čeh je upisao više od 300 nastupa na golu Čelsija, a tokom 11 godina osvojio je četiri titule u Premijer ligi, četiri trofeja u FA kupu, tri u Liga kupu i po jedan u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Tokom prethodne sezone nije mnogo dobijao priliku, pošto se među stativama ustalio Tibo Kurtoa, koji se vratio sa pozajmice u Atletiko Madridu.

"Mislio sam da se ovo nikad neće desiti, ali je vreme da se oprostim od Čelsija. Kluba za koji sam živio svakog minuta od dolaska u julu 2004. godine, kluba u kojem sam mislio da ću okačiti svoje rukavice o klin i u njemu završiti karijeru. Ali, život ponekad ne ispadne onako kako ste vi mislili", napisao je Čeh u dirljivom pismu upućenom klubu i navijačima, "Prošlog ljeta stvari su se promijenile i shvatam da nisam bio prvi izbor na mjestu golmana, ali sam osjetio da nije pravo vrijeme da odem. Tokom sezone mi je bilo jasno da se moja situacija neće promijeniti i znam da nisam u fazi karijere u kojoj bih želio da sjedim na klupi i zato sam se okrenuo novim izazovima".

Menadžer Arsenala Arsen Venger istakao je zadovoljstvo dolaskom Čeha.

"Petr Čeh je igrač kojem sam se divio dugo i drago mi je što je odlučio da dođe u Arsenal. Tokom sezona je pokazao da je jedan od najboljih golmana na svijetu i daće jačinu našem timu", naglasio je Venger.