latinica  ћирилица
30/06/2015 |  14:49 | Autor: SRNA

Dodik: Srpska ispunjava budžetske obaveze

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Srpska redovno ispunjava sve budžetske obaveze.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

- Republika Srpska nema vidljivih izazova da i u budućnosti neće redovno izmirivati obaveze. Međunarodni monetarni fond /MMF/ prolongira donošenje odluka, zbog namjere da ovdje destabilizuju situaciju, rekao je Dodik novinarima i napomenuo da Srpska nije isključivo oslonjena na MMF.

On kaže da je prihvatljivo kreditno zaduženje i kod drugih institucija, ne samo kod MMF-a.

- Međutim, za nas je vijest da privredni tokovi u Republici Srpskoj idu uzlaznom putanjom, da je povišena stopa industrijske proizvodnje i javnih prihoda, te da Srpska može očekivati da će bruto domaći proizvod biti viši nego prošle godine, dodao je Dodik.

On je napomenuo da su, uprkos pričama lidera PDP-a Mladena Ivanića od prije četiri godine da penzije neće biti isplaćivane, one i danas redovne.

- Odgovornost Srpske je da obezbijedi redovnost isplate penzija. O našoj odgovornosti govori i najave prelaska na trezorsko finansiranje isplate penzija", rekao je Dodik i podsjetio da su penzije povišene, a da plate nisu umanjivane.

On je napomenuo da Srpska ima stabilniji fiskalni sistem i institucije od Federacije BiH.

Govoreći o poskupljenju struje u Srpskoj, Dodik je rekao da je to stvar regulatorne agencije.