latinica  ћирилица
30/06/2015 |  18:38 | Autor: TANЈUG

Lavrov sa Kerijem i Zarifom o borbi protiv terorizma

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je danas u Beču o borbi protiv terorizma i iranskom nukleanom programu sa svojim američkim i iranskim kolegama, DŽonom Kerijem i Muhamedom DŽavadom Zarifom, kao i sa predsjednikom Austrije Hajncom Fišerom.
Sastanak, Keri - Lavrov - Foto: AP
Sastanak, Keri - LavrovFoto: AP

Lavrov je u izjavi novinarima kazao da nije doputovao u Beč zbog pregovora o nuklearnom programu Irana već da prije svega želi da razgovara sa svojim kolegama DŽonom Kerijem i Mohamadom DŽavadom Zarifom o borbi protiv terorizma.

Lavrov se sastao i sa predsjednikom Fišerom sa kojim je razgovarao nešto manje od sat vremena o ukrajinskoj krizi, borbi protiv terorizma i pregovorima o nuklearnom programu Irana.

Prema saopštenju iz kabineta Fišera, kako prenosi APA, Lavrov je informisao predsjednika Austrije o razgovorima koje je predsjednik Rusije Vladimir Putin vodio sa sirijskim šefom diplomatije Validom Mualemom u Moskvi.

Putin je tom prilikom pozvao na novi međunarodni savez protiv terorizma za borbu protiv ekstremističke organizacije Islamska država u Siriji i Iraku.

Kada je riječ o ukrajinskoj krizi Fišer i Lavrov su izrazili nadu da će na osnovu sporazuma iz Minska postepeno moći doći do miroljubivog rješenja.