latinica  ћирилица
30/06/2015 |  18:55 | Autor: B92

Radonjić u Zvezdi još dvije godine

Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić predvodiće Crvenu zvezdu i u naredne dvije sezone.

Radonjić iza sebe ima sjajnu sezonu, najbolju u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana, u kojoj su osvojena tri trofeja – ABA liga, Kup Srbije i nacionalni šampionat naše zemlje.

"Crveno-bijeli" su osvojili prvu titulu državnog prvaka poslije 17 godina, dok su u Evroligi postali prvi srpski klub koji je sa pozitivnim skorom prošao u TOP 16 fazu.

Navijači Zvezde su često osporavali rad Dejana Radonjića, pogoto poslije ispadanja u polufinalu ABA lige prošle sezone od Cibone, kao i poraza od Partizana u finalu Košarkaške lige Srbije.

Međutim, popularni Dejo ih je sve razuvjerio u nedavno okončanoj sezoni, pošto je Zvezda bila daleko najsuperiorniji tim u regionu, pri tom ostvarivši 61 trijumf, najviše u istoriji kluba, i 19 poraza.

Od dolaska u Crvenu zvezdu Radonjić je ukupno ostvario 123 pobjede, što ga svrstava na četvrto mjesto vječne liste Zvezdinih trenera sa najviše trijumfa. Ispred njega su još samo Ranko Žeravica (167 pobeda), Nebojša Popović (146 pobeda), Milan Bjegojević (142 pobede).

Za dvije i po godine koliko obavlja funkciju trenera u Zvezdi, Radonjić je osvojio dva Kupa Radivoja Koraća, šampionski prsten ABA lige i titulu prvaka Srbije, a uz plasman u Top 16 fazu Evrolige ima i učešće u polufinalu Evrokupa.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ću nastaviti da radim u Crvenoj zvezdi. Želje rukovodstva kluba i moje ambicije su se poklopile tako da smo dogovorili saradnju na još dvije godine. Prošle sezone smo ostvarili vrhunske rezultate i sada će biti veliki izazov za sve nas da pokušamo da to ponovimo", kratko je prokomentarisao Radonjić.