latinica  ћирилица
30/06/2015 |  19:23 | Autor: TANЈUG

Dodik: Nikolić je manifestovao jedinstvo dvije vlade

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je kao netačne tvrdnje člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić "dijeli srpski narod s obje strane Drine".
Dodik sa predstavnicima vladajućih stranaka u NS RS - Foto: SRNA
Dodik sa predstavnicima vladajućih stranaka u NS RSFoto: SRNA

Dodik je novinarima rekao da je upravo obrnuto, te da je Nikolić manifestovao jedinstvo koje su dvije vlade i dva predsjednika pokazali u nastojanjima oko rezoluciji o Srebrenici.

"Očekivalo se i da Ivanić bude dio te većine i da zakaže sjednicu Predsjedništva BiH da bi ono tu odluku odbacilo", rekao je Dodik i istakao da nije korektno da se o Nikoliću, koji je uputio poziv jedinstva, na taj način govori.

Dodik smatra da je najveći problem za opoziciju Srpske bio stav predsjednika Nikolića da niko ne može da radi u zajedničkim institucijama, a da ne poštuje stav Srpske.

Dodik se danas sastao sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, koji je opozicija ignorisala, a nakon sastanka on je poručio da to govori o njihovom podaništvu Sarajevu i spirali izdaje i prenosa nadležnosti kojom su krenuli.

"Ako nije mogao da nas objedini sud koji progoni Srbe i koji otpušta ratnog zločinca Nasera Orića, onda ne znam šta nas može objediniti i šta bi bilo dovoljno da ljudi iz Srpske demokratske stranke (SDS) shvate situaciju u kojoj se nalazimo", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.