latinica  ћирилица
01/07/2015 |  12:26 | Autor: RTRS

Borac još uvijek bez kandidata za mjesto predsjednika

Izborna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Borac, koja je najavljena za danas, neće biti održana jer se nije pojavio kandidat koji bi na mjestu predsjenika zamijenio dosadašnjeg prvog čovjeka "crveno-plavih" Draška Ilića.
Stadion FK Borac - Foto: RTRS
Stadion FK BoracFoto: RTRS

"Nema kandidata za predsjednika kluba, tako da nema smisla održati izbornu sjednicu Skupštine kluba. Moja obaveza je da ostanem na funkciji dok se ne pojavi neko sa programom kako da spasi klub. Moramo raditi kao da je sve u redu", naglasio je za "Glas Srpske" predsjednik u ostavci Draško Ilić, a prenio Mondo.

Klub iz Platonove još uvijek nije uspio pronaći 300.000 KM, kako bi dobio licencu za učešće u Premijer ligi BiH naredne sezone, a ukoliko se to ne desi do 15. jula, klubu slijedi stečaj.

Igrački kadar banjalučkog premijerligaša počeo se osipati. Klub su napustili Miloš Žeravica, Ivan Kostić, Boris Pilipović, Marko Јevtić, Vladan Grujić i Asmir Avdukić, a ispisnicu je zatražio i Siniša Dujakovi

Čelnici Borca danas će obaviti razgovore sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem, dok će Ilić i Gavranović u petak razgovarati sa predsjednikom Vlade Srpske Željkom Cvijanović i ministrima, kako bi pokušali iznaći rješenje za spas Borca.

Fudbaleri Borca vratili su se sa prvog dijela priprema, koje su obavljene u Drvaru.

Nakon kraćeg odmora "crveno-plavi" sele u Sloveniju, gdje će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica.