latinica  ћирилица
01/07/2015 |  12:44 | Autor: SRNA

Vasilić: Staviti van snage odluku o poskupljenju komunalnih usluga

Gradski odbor SNSD-a u Doboju pozvao je danas gradonačelnika Obrena Petrovića i odbornike koje čine većinu u lokalnoj skupštini da sazovu vanrednu sjednicu Skupštine grada kako bi stavili van snage odluku o poskupljenju cijena komunalnih usluga za 15 odsto zbog najavljenog povećanja cijene električne energije, do koje nije došlo.
Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Doboj Spomenko Vasilić - Foto: SRNA
Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Doboj Spomenko VasilićFoto: SRNA

Predsjednik Gradskog odbora Spomenko Vasilić pozvao je gradonačelnika i odbornike da ispune dato obećanja da će povući odluku o poskupljenju i za pet odsto umanjiti troškove vode, toplotne energije i odvoza smeća ukoliko ne dođe do poskupljenja električne energije.

Današnja konferencija za novinare Gradskog odbora SNSD-a organizovana je povodom odluke Regulatorne komisije za energetiku da van snage stavi odluku o poskupljenju električne energije.

Na sjednici Skupštine grada 18. juna data je saglasnost da za 15 odsto bude povećana cijena vode, grijanja i odvoza smeća koju su lokalna preduzeća "Vodovod", "Toplana" i "Progres" opravdala najavljenim povećanjem cijene električne energije.