latinica  ћирилица
01/07/2015 |  16:43 | Autor: SRNA

Vučić i Orban otvorili Mađarsko-srpski biznis forum

Premijeri Srbije Aleksandar Vučić i Mađarske Viktor Orban otvorili su danas u Budimpešti Mađarsko-srpski biznis forum, na kome učestvuje oko 140 srpskih i mađarskih kompanija zainteresovanih za učešće na tržištima i jedne i druge zemlje.
Vučić i Viktor Orban (foto: Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljković) -
Vučić i Viktor Orban (foto: Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljković)

Orban je istakao da su dvije zemlje ispunile sve uslove kako bi bile zanimljive za investitore, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Srbija je uspjela da provede program ekonomske stabilizacije i sada može sigurno da korača u budućnost, a dobrosusjedski odnosi i dobar privredni potencijal su preduslovi da bi ekonomska saradnja mogla da se razvija", zaključio je Orban.

Vučić je istakao da su mađarski investitori dobrodošli u Srbiju i da nigdje u regionu zapadnog Balkana ne postoji zemlja koja može da ponudi bolje uslove.

On je rekao da su potencijali Srbije veliki, ali neiskorišćeni, te upoznao mađarske privrednike o zakonskim i ekonomskim reformama koje je Srbija provela.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto istakao je da bilateralna saradnja nikada nije bila bolja i efikasnija i da se efekti toga vide na ekonomskom polju.

Vučić je završio današnju posjetu Mađarskoj polaganjem vijenca na Trgu heroja u Budimpešti.