latinica  ћирилица
02/07/2015 |  08:22 | Autor: B92

Tomić: Protiv Novaka ću morati biti više nego dobar

Australijski teniser Bernard Tomić rekao je da zna šta ga očekuje protiv Novaka Đokovića u trećem kolu Vimbldona.
Bernard Tomić - Foto: AFP
Bernard TomićFoto: AFP

Tomić je u drugom kolu londonskog Grend slema pobijedio je Pjera Erbera u tri seta, ali je imao dosta problema sa vrtoglavicom i vrućinom.

Mladi Australijanac je rekao da mu se tokom duela sa Erberom vrtilo u glavi i dodao da nije dobro spavao prehodne večeri.

"Da, vrtilo mi se u glavi. Nisam dobro spavao juče ni dan pre toga. Vjerovatno sam spavao samo tri ili četiri sata. Bio sam izmoren i vrućina mi nije prijala. Bilo je teško, morao sam da usporim ritam, da bih došao do vazduha. Loše sam se osjećao. Bilo je prevruće", rekao je Tomić poslije duela sa Erberom.

Na konstataciju novinara da će mu pred duel sa Đokovićem biti neophodan dobar sa, Tomić je rekao: "Da, mislim da će mi trebati više od toga (smijeh). Pokušaću da se oporavim koliko mogu. On je prvi teniser svijeta. Protiv njega u meč morate da uđete sa mnogo samopouzdanja. Moraću da serviram veoma dobro kako bih imao šansu. Sutra ću vidjeti sa trenerima kakvu taktiku ćemo spremiti. Sigurno neće biti lako".

Đoković i Tomić igrali su prije četiri godine četvrtfinale Vimbbldona.

"Sjećam se da sam igrao veoma dobro. On je bio prvi ili drugi i tada. Osvojio je Vimbldon poslije toga. Igrao sam mnogo puta protiv Novaka, osjetio sam njegovu igru. Takođe smo i trenirali zajedno u nekoliko navrata, ali to ne znači ništa kada izađete na teren protiv njega. On je izuzetno dobar igrač. Moraću dobro da serviram, da igram svoj najbolji tenis, da se opustim i da rizikujem. Mislim da protiv njega imam najbolju šansu na travi, ali on je najbolji igrač svijeta".

Da li misliš da je on sada na istom nivou na kojem je bio te 2011. godine?

"Pa on je prvi na svijetu, tu je s razlogom. Svi znate kakav je igrač. Ali ja znam da mogu da ga pobijedim kada imam svoj dan", zaključio je Tomić.