latinica  ћирилица
02/07/2015 |  18:37 | Autor: TANЈUG

Vašington: Nema dokaza o pucnjavi u sjedištu mornarice (VIDEO)

Sjedište američke mornarice u Vašingtonu danas je blokirano poslije izvještaja da je došlo do pucnjave u istoj zgradi gdje je prije dvije godine naoružani napadač ubio 12 zaposlenih, ali zvaničnici kažu da ti izvještaji nisu potvrđeni, budući da nema dokaza o tome i da nije pronađeno nikakvo oružje.
Vašington- Blokirana mornarička baza, incident nije potvrđen - Foto: AP
Vašington- Blokirana mornarička baza, incident nije potvrđenFoto: AP

Niko nije uhapšen, nije pronađeno oružje i niko nije povređen u administrativnom centru američke mornarice, rekli su zvaničnici.

Ranije danas je dignuta uzbuna zbog mogućnosti napada vatrenim oružjem, poslije čega su aktivirani protokoli uvedeni poslije napada koji se dogodio 2013. godine, ispričao je jedan od zvaničnika.

Obezbjeđenje mornarice je vidjelo snimak nazdorne kamere na kome se vidi kako dvoje ljudi preskaču ogradu u blizini zgrade u jugoistočnom Vašingtonu nekoliko minuta prije prvih izvještaja o pucnjima, kazao je drugi zvaničnik, dodajući da obezbjeđenje nije pronašlo nikoga u zgradi, prenosi AP.

Veliki broj policajaca i vatrogasaca blokirali su oblast oko sjedišta mornarice koje je od Kapitol hila udaljeno manje od tri kilometra. Putevi su blokirani, a nadgleadli su ih helikopteri. Na lice mjesta su došli FBI i Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive.

U septembru 2013. Aron Aleksis, koji je radio za vojsku, ubio je 12 civilnih radnika u sjedištu mornarice prije nego što ga je ubila policija.