latinica  ћирилица
02/07/2015 |  20:01 | Autor: SRNA

Banjaluka- Samohranim roditeljima 10.000 KM

Udruženje samohranih roditelja "Ponos" podijelilo je u Banjaluci svojim članovima humanitarnu donaciju od 10.000 KM, koju je obezbijedio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Banjaluka - humanost - Foto: SRNA
Banjaluka - humanostFoto: SRNA

 - Zahvaljujući ovoj donaciji, oko 200 samohranih roditelja će dobiti bon u iznosu od 50 KM koji će moći iskoristiti za nabavku proizvoda u trgovinama Moj market - rekla je Slobodanka Kajević iz Udruženja samohranih roditelja.

Ona je izrazila zahvalnost predsjedniku Srpske, jer je imao razumijevanja za članove ovog udruženja, i istakla, da će ova pomoć, iako je jednokratna, puno značiti udruženju da se nastavi boriti sa svakodnevnim poteškoćama.

- Trudimo se da trajno riješimo problem nezaposlenosti, malih prihoda i diskrimanicije sa kojima se zasigurno susreću i druga udruženja, ali u našem slučaju to bude još izraženije - istakla je Kajevićeva.

Udruženje još nema tu snagu da pomogne samohranim roditeljima u rješavanju egzistencijalnih problema, ali je zasigurno značajno kao mjesto koje će, kako je Kajevićeva navela, pružiti podršku i razgovor samohranim roditeljima.

Humanitarni bon je dobio i Darko Vujinović, samohrani roditelj šestogodišnje djevojčice ometene u razvoju. On kaže da je situacija teška, naročito za očeve koji se sami brinu o djeci, ali da ovakva pomoć puno znači u nastavku borbe sa problemima.

Јadranka Vekić, majka koja se sama brine o tri djevojčice, navela je da joj ova pomoć znači jer je nezaposlena, a ne prima ni alimentaciju.

- Odrekla sam se alimentacije, jer sam bila žrtva nasilja u porodici. U udruženju samohranih roditelja sam tek od 2014. godine i mnogo sam informacija i savjeta tu pronašla - istakla je Vekićeva.

Predstavnici Udruženja iskoristili su priliku da u Kulturnom centru "Arie Livne" u Banjaluci dodjelom zahvalnica istaknu značaj saradnje i sa drugim donatorima koji su u prethodnom periodu imali razumijevanja za potrebe njihovih članova.