latinica  ћирилица
03/07/2015 |  07:21 | Autor: B92

Nadal: Dobar sam gubitnik, uvijek prihvatam poraz

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je razočaran porazom već u drugom kolu Vimbldona, ali da ima dvije titule na londonskoj travi koje to nadoknađuju.
Rafael Nadal - Foto: CNN
Rafael NadalFoto: CNN

Dvostruki šampion Vimbldona je četvrtu godinu zaredom eliminisan u prvoj nedjelji na trećem Grend slemu sezone i to od igrača koji je ispod 100. mjesta na ATP listi, pošto je izgubio od Nijemca Dastina Brauna sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

"Bio sam spreman da se takmičim i izgubio sam. Očigledno je da je ovo loš trenutak za mene, ali moram da nastavim dalje, da radim vrijednije nego do sada i pokušam da promijenim dinamiku. Dobar sam gubitnik, uvijek prihvatam poraz. Nisam srećan, ali prihvatam da nisam dovoljno dobar", naglasio je Nadal.

Trenutno deseti teniser svijeta istakao je da nije siguran da li će se ikada vratiti na nivo na kojem je bio kada je vladao svjetskim tenisom.

"Ako ne uspijem da se vratim na taj nivo, nije strašno. Igrao sam u pet finala ovdije, dva puta sam osvojio trofej, nije ni to loše", rekao je Španac.

Nadal je potom ponovo naglasio da u potpunosti prihvata poraz jer je Braun bio bolji.

"Sve to je sport. I dobri, i loši trenuci. Danas je bio loš dan za mene i ja to prihvatam da bih mogao da nastavim dalje. On nije imao šta da izgubi, ja nikako nisam mogao da nađem svoj ritam, nisam imao tri udarca u jednom poenu zaredom. Moj protivnik, ja i kombinacija svega je dovela do poraza", istakao je Nadal, koji je dodao i da je uradio sve što je bilo potrebno da bi se spremio za Vimbldon.

Brauna u narednom kolu očekuje duel sa Viktorom Troickim, koji je u četiri seta eliminisao domaćeg tenisera Aljaža Bedenea.