latinica  ћирилица
03/07/2015 |  10:51 | Autor: TANЈUG

Katar ervejz najbolja kompanija na svijetu

Katar ervejs dobitnik je najprestižnijeg priznanja za najbolju aviokompaniju na svijetu na godišnjoj Skajtraks dodjeli nagrada, saopšteno je iz te kompanije.
Katar ervejz - Foto: ilustracija
Katar ervejzFoto: ilustracija

Ta aviokompanija je treći put, nakon 2011. i 2012, i ove godine osvojila nagradu "Najbolja aviokompanija na svijetu", najveće priznanje koje jedna aviokompanija može da dobije.

Ta nagrada dokaz je velike posvećenosti kompanije vrhunskoj usluzi i najvišem nivou kvaliteta putovanja i predstavlja odraz standarda usluge s pet zvjezdica, po kojoj je Katar ervejz prepoznatljiv, navodi se u saopštenju.

Nagrada dolazi u trenutku kada aviokompanija bilježi izuzetan rast i razvoj, što se naročito odnosi na rast njene flote u posljednjih deset mjeseci, kada je kompanija u svoju flotu uvela dva nova tipa Airbus-ovih aviona - A380 i A350.

Katar je inače prva aviokompanija na svijetu koja je u svoju flotu uvela potpuno nov tip aviona Airbus A350.

Katar ervejz je dobitnik čak tri prestižna priznanja na Skajtraks dodjeli nagrada.

Pored priznanja za najbolju aviokompaniju na svijetu,Katar ervejz je dobitnik još dvije prestižne nagrade -"Najbolje sjedište biznis klase" i "Najbolja aviokompanija Bliskog istoka", i to po osmi put.

Skajtraks nagrade dodijeljene su na osnovu istraživanja sprovedenog među više miliona putnika iz 160 zemalja svijeta koji su ocjenjivali kvalitet usluga vodećih svjetskih aviokompanija.

Katar ervejz, aviokompanija sa pet zvezdica, jedna je od najbrže rastućih aviokompanija na svijetu i ima jednu od najmlađih flota na svijetu sa 160 aviona koji lete do 147 poslovnih i turističkih destinacija širom svijeta.

Iz Beograda leti svakodnevno.