latinica  ћирилица
03/07/2015 |  11:30 | Autor: B92

Lilardu 125 miliona dolara u Portlandu

Demijen Lilard i Dvejn Vejd produžili su ugovore sa Portlandom i Majamijem, Vesli Metjuz prelazi u Dalas, Lamarkus Oldridž opet pregovara sa Lejkersima.

Lilard (ruki godine 2013, 21 poena, šest asistencija prošle sezone) je dobio je za sada rekordnih 125 miliona dolara na pet godina od Trejl-Blejzersa.

Njegov doskorašnji saigrač Metjuz je odbio ponudu Sakramenta od 64 miliona da bi potpisao za Dalas. Vejd ostaje u Majamiju, potpisao je na jednu sezonu za 20 miliona, što ostavlja Hitu velike mogućnosti za 2016.

Iako je bio nezadovoljan poslije prvog susreta sa čelnicima kluba i Kobijem Brajantom, Lamarkus Oldridž će ipak još jednom razgovarati sa Lejkersima, kao i sa Petom Rajlijem iz Hita.

I dalje postoji opcija da Oldridž ostane u Oregonu, a to će pokušati da izbori Lilard, koji je nakon produžetka saradnje, otputovao u Los Anđeles kako bi nagovorio svog najbližeg saradnika sa parketa da ostane u Blejzersima.

U međuvremenu je otkazao susret sa predstavnicima Njujork Niksa jer ne želi da igra centra, a zbog toga su se Niksi okrenuli Robinu Lopesu, koji je interesantan i Lejkersima.

Bruklin Netsi su potpisali dvogodišnji ugovor sa Tomasom Robinsonom, Finiks je trejdovao Markusa Morisa, Denija Grejndžera i Redžija Buloka u Detroit Pistonse, a Milvoki Baksi poslali DŽereda Dadlija u Vašington.