latinica  ћирилица
03/07/2015 |  12:59 | Autor: RTRS

Federer: Imao sam sreće, pogodio sam savršen udarac (VIDEO)

Sedmostruki šampion Vimbldona Rodžer Federer rekao je da je protiv Sema Kverija u drugom kolu londonskog Grend slema odigrao savršen lob.
Rodžer Federer - Foto: PA
Rodžer FedererFoto: PA

Švajcarac je u drugom setu meča sa Amerikancem odigrao sjajan lob kroz noge, dok je u trećem upisao svoj 2.500. viner na najvećem turniru na Vimbldonu.

"Sve se desilo veoma brzo, sada ne mogu da ga pustim u usporenom snimku. Šta je najbolje kod tog udarca? Kada odigravate kroz noge, niste sigurni da li će otići predugo ili prekratko. Imao sam sreće, pogodio sam savršen udarac. Osjetio sam da imam šansu, legitimnu šansu da osvojim poen. Bilo je zabavno – desilo se u pravom trenutku", rekao je Federer.

Drugi teniser svijeta slavio je na kraju sa 6:4, 6:2, 6:2.

"Ne mjerim ovakve partije. Na kraju, sve se svede na nekoliko udaraca. Ukupni osećaj poslije nastupa je da sam bio solidan i zbog toga sam srećan. Zadovoljan sam što nisam 'štucao'. Odigrao sam dobrih 10 minuta u finišu prvog seta i mislim da je ključni trenutak susreta bio na 6:4, 2:0. Tada sam stvarno preuzeo kontrolu nad mečom", dodao je Federer.

Lob Rodžera Federera bio je najbolji udarac četvrtog dana Vimbldona, na drugom mjestu je Nijemac Dastin Braun koji je izbacio Rafaela Nadala, dok je na trećem Francuz Gael Monfis.