latinica  ћирилица
03/07/2015 |  13:37 | Autor: Sportski žurnal

Berluskoni postavio cilj Mihajloviću: Milan u Ligi šampiona

Sroski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović, koji je na klupu Milana seo ranije ovog meseca, danas je i zvanično predstavljen.
Silvio Berluskoni - Foto: AP
Silvio BerluskoniFoto: AP

"Cilj Milana je da pobjeđuje u svakoj utakmici, pa ćemo vidjeti gdje ćemo biti na kraju sezone... Siguran sam, prilično visoko. Moramo naporno da radimo, moramo da povratimo samopouzdanje i da budemo optimisti. Svi moramo da budemo ujedinjeni, samo tako možemo da postignemo velike stvari", rekao je Mihajlović.

Bivši selektor Srbije je karijeri igrao za Inter, a pre nekoliko godina je izjavio da nikada ne bi mogao da trenira Milan.

"Nisam neko ko je gradio istoriju Milana i navijače mogu da pridobijem samo svojim radom. Јoš nemam osjećaj pripadnosti, ali i kada sam igrao protiv Milana osjećao sam strah i poštovanje prema tom klubu... Naš stadion mora ponovo da postane naša tvrđava. Naši protivnici moraju da nas se plaše", naveo je Mihajlović.

Milan je prošlu sezonu završio na desetom mjestu na tabeli Serije A i tako nije obezbijedio učešće u evropskim takmičenjima. Berluskoni je kazao da je ubijeđen da Mihajlović može da vodi Milan do vrha Serije A.

"Ubijeđeni smo da je on pravi izbor za ovaj posao. Razumije fudbal i pokazao je da umije da bude vođa. Mislim da imamo odličnu osnovu i mislim da ovaj tim, predvođen Mihajlovićem, može da se takmiči sa Јuventusom za vrh tabele. Prvi i glavni cilj je povratak Milana u Ligu šampiona", rekao je Berluskoni.