latinica  ћирилица
03/07/2015 |  15:52 | Autor: RTRS

Šipovo- Izvještaj zbog zloupotrebe službenog položaja

Policijski službenici CЈB Banja Luka podnijeli su izvještaj Okružnom tužilaštvu protiv dvije osobe iz Šipova zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj ili ovlašćenja čime je pričinjena materijalna šteta od oko 325.000 KM.
Zgrada Opštine Šipovo - Foto: RTRS
Zgrada Opštine ŠipovoFoto: RTRS

Ove osobe su osumnjičeni za nenamjensko trošenje sredstava namijenjenih za izgradnju administrativnog centra i sportske dvorane u Šipovu. Nezvanično saznajemo, da je riječ o bivšem načelniku opštine Šipovo Dušanu Malinoviću i aktuelnom načelniku ove opštine Miloradu Ćirku.

Kako je za Srnu rečeno u CЈB Banjaluka, pripadnici kriminalističke policije su podnijeli nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv "lica čiji su inicijali D.M. /60/ i M.Ć. /52/ iz Šipova zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja".

Portparolka Centra Marija Markanović rekla je da je D.M. osumnjičen da je u 2012. godini, u svojstvu načelnika opštini Šipovo, prekoračio granice svog ovlašćenja tako što je od namjenskih novčanih sredstava od 1,7 miliona KM dobijenih za izgradnju administrativnog centra i sportske hale, dio sredstava od 200.000 KM uplatio preduzeću Mrkonjić putevi iz Mrkonjić Grada za održavanje i zaštitu puteva.

 - Ova sredstava od 200.000 KM uplaćena su na ime zaostalih obaveza koje je preduzeće preuzelo u ranijem periodu, za koliko je nanesena materijalna šteta opštini Šipovo - istakla je Markanovićeva.

Ona je naglasila da se M.Ć. sumnjiči da je u 2013. godini, u svojstvu načelnika opštine Šipovo, prekoračio granice svog ovlašćenja tako što je od namjenskih 1.7 miliona KM za izgradnju administrativnog centra i sportske hale, dio od oko 125.000 KM uplatio preduzeću Mrkonjić putevi.

M.Ć. je ova sredstva uplatio na ime zaostalih obaveza koje je preduzeće preuzelo u ranijem periodu, a dio sredstava preduzeću za izgradnju ulične rasvjete "Mig elektro" iz Mrkonjić Grada, za koliko je nanesena materijalna šteta opštini Šipovo.