latinica  ћирилица
03/07/2015 |  18:04 | Autor: TANЈUG

Grčka- Demonstranti opustošili radnju i podijelili hranu

Nekoliko desetina antivladinih demonstranata danas je provalilo u jednu prodavnicu u predgrađu Atine, opustošilo je i podijelilo hranu građanima, objavili su danas grčki mediji.

Ovaj incident dogodio se u predgrađu Vironas, u istočnoj Atini kada je tridesetak demonstranata ušlo u prodavnicu, uzelo hranu sa polica, a zatim u radnji i oko nje pobacalo pamflete, prenio je AP.

Policija navodi da u incidentu niko nije povrijeđen.

Dva dana uoči referenduma na kojem Grci treba da se izjasne o prijedlogu stranih povjerilaca za izvlačenje zemlje iz finansijskih nedaća, danas će se u Atini u isto vrijeme, ali na odvojenim protestima, okupiti oni koji su za pozitivan odgovor i oni koji namjeravaju da u nedjelju zaokruže "ne", kako preporučuje grčka vlada.

Skupovi dva protivnička tabora biće održani večeras, 800 metara jedan od drugog u centru prestonice - pristalice pozitivnog odgovora okupiće se na nekadašnjem stadionu Panatenaikosa, dok će se oni koji se zalažu za "ne" okupiti na trgu Sintagma ispred parlamenta, gdje će im se obratiti premijer Aleksis Cipras.

Time će se privesti kraju petodnevne rivalske kampanje pred jedno od najznačajnijih glasanja u modernoj istoriji Grčke, pri čemu mnogi Grci još ne znaju kako će glasati, prenosi AP.

Premijer je obećao zabrinutim glasačima da će u roku od 48 sati poslije referenduma biti postignut sporazum.