latinica  ћирилица
03/07/2015 |  18:17 | Autor: SRNA

Đokić: Socijalisti za jačanje javnog sektora (VIDEO)

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da Socijalistička partija želi da na principu sveopšte narodne solidarnosti doprinese ukupnom ekonomskom razvoju Republike Srpske nastojeći da, prije svega, ojača javni sektor.
SP obilježila je 22 godine postojanja i rada - Foto: SRNA
SP obilježila je 22 godine postojanja i radaFoto: SRNA

- Želimo da imamo jaka javna preduzeća poput Elektroprivrede Srpske, Šuma Srpske, Pošta Srpske i Željeznica Republike Srpske. Želimo da unaprijedimo sve aktivnosti i obezbijedimo više radnih mjesta - rekao je Đokić na obilježavanju 22 godine postojanja i rada Socijalističke partije.

On je naveo da socijalisti nastoje i da obezbijede više sredstava u budžete Srpske i lokalnih zajednica.

Đokić je istakao da ova partija gradi svoju politiku na principima slobode i ravnopravnosti i očekuje da će za takvu vrstu djelovanja imati podršku građana. Naveo je da će ova partija na poseban način obraćati pažnju na obespravljeno i ono stanovništvo kojem je teško i kojem je potrebna pomoć institucija sistema da bi im život bio lakši i povoljniji.

Obilježavanju godišnjice osnivanja i rada Socijalističke partije prisustvovale su i delegacije partija sa kojima su socijalisti u koaliciji - SNSD koju je predvodila međunarodni sekretar ove partije Željka Cvijanović, DNS sa predsjednikom Markom Pavićem na čelu, predstavnici radikala koji su zajedno na listi sa socijalistima u NSRS, kao i predstavnici Saveza sindikata, Unije udruženja poslodavaca, Privredne komore i međunarodnih organizacija.