latinica  ћирилица
03/07/2015 |  19:20 | Autor: TANЈUG

Sukobi policije i demonstranata na skupu u Atini (VIDEO)

Grčka policija sukobila se danas sa demonstrantima na skupu u centru Atine, gde su se okupili protivnici sporazuma sa međunarodnim kreditorima, a u jednom trenutku su policajci bacili i šok bombe, objavili su grčki mediji.
Sukobi u Atini - Foto: AP
Sukobi u AtiniFoto: AP

Sa policijom se na trgu Sintagma sukobilo nekoliko desetina demonstranata, koji su uglavnom bili obučeni u crno i nosili su kacige, ali su se sukobi ubrzo smirili, prenio je Rojters.

Sa druge strane, britanski list "Gardijan" dovodi u pitanje da li je na trgu Sintagma zaista bilo sukoba policije i anarhista, pozivajući se na izvještaje ljudi sa lica mjesta, koji na društvenim mrežama objavljuju da se skup odvija mirno.

U Atini su se danas u isto vrijeme, na odvojenim protestima, okupili oni koji su za pozitivan odgovor i oni koji namjeravaju da na referendumu zakazanom za nedelju zaokruže "ne", kako preporučuje grčka vlada.

Skupovi dva protivnička tabora se održavaju večeras, 800 metara jedan od drugog u centru grčke prestonice - pristalice pozitivnog odgovora okupljaju se na nekadašnjem stadionu Panatenaikosa, dok su se oni koji se zalažu za "ne" okupili na trgu Sintagma ispred parlamenta, gdje će im se obratiti Cipras.