latinica  ћирилица
04/07/2015 |  07:34 | Autor: sportske.net

Kingsi zainteresovani za Raduljicu

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica na meti je mnogih klubova na početku nove sezone.

Za njegove usluge zainteresovano je nekoliko evropskih klubova ali i NBA ligaši kojima je Miroslav Raduljica u ovom momentu naklonjen.

Bivši košarkaš Partizana otputovao je 1. jula za Ameriku kako bi pregovarao sa klubovima koji su pokazali interesovanje za njega a poslednja informacija koju je plasirao "Sportando" ukazuje na to da su Sakramento Kingsi najbliži srpskom centru.

Ukoliko Sakramento uspije da se dogovori sa Miroslavom Raduljicom nema sumnje da će zasluge za taj "transfer" ponijeti Vlade Divac koji je nedavno preuzeo funkciju potpredsjednik zaduženog za poslovanje ove NBA franšize.

Sa druge strane, Miroslava Raduljicu žele i evropski klubovi. Pisali smo da mu Zenit iz Sankt Petersburga nudi ozbiljnu zaradu a kako prenose grčki mediji i PAO je srpskog centra stavio na vrh "šoping liste".

Podsjećamo, Miroslav Raduljica je početkom prethodne sezone "vejvovan" od strane Klipersa za vrijeme trajanja Mundobasketa da bi potom kratko nastupao za Šandong Lajonse i Minesotu Timbervulvse.

Na 53 utakmice u dresu Milvokija i Minesote Raduljica je prosječno bilježio 3.6 poena i 2.1 skoka a eventualni "transfer" u Sakramento Kingse bio bi prilika da srpski centar konačno pokaže da li je kalibar za NBA ligu.