latinica  ћирилица
04/07/2015 |  10:52 | Autor: RTRS

USKOK: Istraga protiv Mamića, sumnjiv i tranfer Modrića

Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminnala Hrvatske (USKOK), porenuo je istragu protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, kao i Damira Vrbanovića.

Mamići se sumnjiče da su oštetili državu za više od 10 miliona evra, a Dinamo mnogo više.

Sistemom pozajmica i kredita, oni su izvlačili novac preko kluba, tvrdi tužilaštvo, a među osumnjičenima je i jedan poreznik koji je bio prije tri godine zadužen za kontrolu imovine Zorana Mamića, prenio je portal sportske.net.

Među sumnjivim stvarima je i transfer Luke Modrića u Totenhem iz Dinama, u pitanju je suma od 21 milion evra iz 2008. godine.

I prilikom tog transfera bilo je silnih nepravilnosti, policija je zaplenina papire, kako javlja HTV pomenuta transakcija je obuhvaćena istragom.

Mamići ostaju u Sloveniji sa Dinamom, a bivši direktor DInama Damir Vrbanović, inače izvršni predsjednik HNS je ispitivan juče cijeli dan u policiji, noć je proveo u pritvoru, a istražni sudija će donijeti odluku da li tamo i ostaje u narednih mjesec dana.

"Sve je ovo običan cirkus i parada, ali kad je istina i pravda na mojoj strani, onda je sve lakše. Ovo je hrana za mase. Žalosno vrijeme", napisao je Vrbanović, a prenio HRT.