latinica  ћирилица
04/07/2015 |  18:32 | Autor: SRNA

Bogdanić posjetio djecu u Kumboru

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić posjetio je danas u Kumboru šestu smjenu djece iz Srpske koja u ovom crnogorskom ljetovalištu borave u okviru programa "Socijalizacija djece Republike Srpske".
Djeca iz RS u Kumboru... - Foto: RTRS
Djeca iz RS u Kumboru...Foto: RTRS

 Bogdanić je rekao Srni da je u ovoj godini predviđeno da programom bude obuhvaćeno 1.840 djece i 395 odraslih iz svih opština i gradova Republike Srpske.

"Riječ je o projektu koji pokazuje sve svoje dobre strane od socijalizacije, druženja i da na neki način djeci, čiji roditelji nisu u stanju, omogućimo ljetovanje", istakao je Bogdanić.

On je podsjetio da se projekat realizuje 14 godina zaredom i da je u tom periodu u Kumboru ljetovalo više od 18.000 djece, a sa pratećim osobama oko 22.000 lica.

U okviru šeste smjene, od 2. jula do 11. jula, u Kumboru ljetuje 97 djece iz Bijeljine, iz Banjaluke 36 i iz Ribnika 14 mališana, saopšteno je ranije iz Јavnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Djeca su smještena u hotelu "Kumbor", a riječ je o najosjetljivijim kategorijama djece iz Srpske, uzrasta od šest do 17 godina, čije je zadovoljavanje razvojnih potreba onemogućeno ili otežano nepovoljnim socijalnim, materijalnim ili zdravstvenim problemima ili porodičnim prilikama.