latinica  ћирилица
04/07/2015 |  21:27 | Autor: RTRS

Otvoren 20. Petrovdanski padobranski kup

U Prijedoru je danas otvoren 20. Petrovdanski padobranski kup, na kojem učestvuju padobranci iz šest zemalja bivše Јugoslavije, kao i Austrije i Kanade, a takmičiće se 75 takmičara iz 13 ekipa.

Vedro nebo ove godine obradovalo je sve ljubitelje padobranstva. Na sportskom aerodromu na "Urijama" u Prijedoru, danas je svečano otvoren jubilarni 20. Petrovdanski padobranski kup.

"Znam jače skupove, iz većih sredina, koji su se ugasili. 20 godina je jako dug period, a on svjedoči o tradiciji, o volji ljudi iz ovog grada da održe taj kup", rekao je doajen padobrastva Siniša Vujaković.

Upkos velikoj vrućini, broj okupljenih ljubitelja padobranstva najbolje svjedoči da ovaj sport u gradu na Sani ima budućnost.

"Imamo 75 takmičara iz 13 ekipa. Tu su i neki svjetski i evropski prvaci, kao i pobjednici svjetskih kupova. Mislim da je najvažnije da takmičenje prođe u najboljem redu, a da padobranci ostvare dobre rezultate. Najbolji će pobijediti", rekao je predsjednik Aero-kluba Prijedor Milan Marković.

"Bitno je naglasiti da je Petrovdanski padobranski kup međunarodna sportska manifestacija, koja je proglašena od značaja za Republiku Srpsku od strane ministarstva porodice, omladine i sporta", kazao je pomoćnik ministra za sport Goran Raca.

Izvođenje takmičarskih skokova planirano je i za nedjelju, od 8 do 15 časova, dok će proglašenje pobjednika i ceremonija zatvaranja kupa biće održana sutra u 16 časova.