latinica  ћирилица
05/07/2015 |  08:51 | Autor: SRNA

Pojačan saobraćaj prema jugu

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH pojačan je saobraćaj prema jugu, a posebno duga zadržavanja evidentirana su na graničnom prelazu Doljani.

Svima onima koji namjeravaju da ljetuju na dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnog prelaza Čepikuće i Ivanica, navodi se u saopštenju Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Onima koji se kreću ka makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Zbog radova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila na graničnom prelazu Brčko - Gunja.

Ovoga jutra saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju.Na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta entitetska granica /Otoka/ - Novi Grad jedan na mjestima izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže saobraćaj se od 7.00 do 18.00 časova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, u toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže, pa se saobraćaj od 7.00 do 18.00 časova odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na dionici magistralnog puta prema graničnom prelazu Rača saobraćaj se zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, zbog čega su aktivne obustave saobraćaja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je i zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Јohovac i Јohovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

Na dionicama regionalnih puteva Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na deminiranju terena, radnim danima na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje - granica RS/fBiH /Brusnica/, na lokalitetu" Klakar Donji dva".


Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse preko 5 t zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici reg. puta R-474 Prnjavor-Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 t ukupne mase i visine veće od 3,5 m.

Za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone i autobuse preko pet tona i dalje je zabranjen saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regonalnog puta Prnjavor - Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj za sva vozila viša od 3,5 metra i čija ukupna masa prelazi pet tona.

Prohodnost svih važnijih putnih pravaca u Federaciji BiH zadovoljavajuća je, a uslovi za vožnju su povoljni.

Vozačima se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na autoputu Zenica - Tarčin i Zvirovići - Bijača saobraćaj se odvija po suvom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije, uključujući pravce Čapljina - Stolac, Mostarsko raskršće - Kiseljak i tranzit kroz Sarajevo.