latinica  ћирилица
05/07/2015 |  21:06 | Autor: RTRS

Petrovdanski padobranski kup: Slovenci najbolji

Aero - klub "Ptuj" iz Slovenije i Laslo Orsi član Aero - kluba "Seged" iz Mađarske obilježili su 20. jubilarni Petrovdanski padobranski kup "Prijedor 2015".

Vedro neba oba dana Kupa poslužilo je padobrancima da dođu do vrhunskih rezultata. Slovenci su u ekipnoj konkurenciji osvojili prvo mjesto sa 131 negativnim bodom i time bili bolji od drguplasiranog Aero-kluba "Prijedor".

Aero-klub "Naša krila" iz Paraćina, takmičenje je završio na trećem mjestu.

"Uslovi i rezultati ove godine su bili promjenljivi. Međutim, počeli smo odrađivati zacrtano i na kraju pobijedili", rekao je član Aero-kluba "Ptuj" Petar Balta.

Laslu Orsiju iz Mađasrske, ovo je druga titula u pojedinačnoj konkurenciji, a pobjedu je odnio i 2010. godine.

"Ovaj kup je odlična zbog fantastičnog druženja. Pobijediti na 20. jubilarnom Kupu zaista je fenomenalan osjećaj", rekao je član Aero-kluba "Seged" Laslo Orsi.

U ženskoj konkurenciji, najbolja je Nina Žiža iz Aero-kluba "Rijeka".

"Impresije su najbolje, kao i uvijek. Organizacija je na viskom nivou, vrijeme je sjajno. Uslovi su, doduše, prilično komplikovani, ali sve je prošlo super", kazala je Nina Žiža.

Ove godine učestvovalo je 63. podaobranaca, koji su prema pravilniku izveli po osam skokova, kao polufinalni i finalni skok, a ukupno je izvedeno 535 skokova.

Organizator i domaćin Kupa bio je Aero-klub "Prijedor", a pokrovitelji grad Prijedor, ministarstvo porodice, omladine i sporta i ministarstvo odbrane BiH.