latinica  ћирилица
07/07/2015 |  07:34 | Autor: RTRS

Ratko Nikolić organizovao internacionalni rukometni kamp

Planina Goč u centru je pažnje ljubitelja rukometa ovog ljeta, jer tamo u internacionalnom kampu "Ratko Nikolić" u tri smjene trenira oko 150 djece iz regiona.
Ratko Nikolić - Foto: RTRS
Ratko NikolićFoto: RTRS

U kampu trenutno boravi i 18 sportskih nada Rukometnog kluba Borac iz Banjaluke, koji vrijedno vježbaju uz stručnu pomoć najpoznatijih regionalnih rukometnih zvijezda.

Bivši reprezentativac Ratko Nikolić organizovao je sportski kamp u cilju popularizacije rukometa među mladima.

Vrhunski sportisti, osvajači medalja i svjetskih priznanja Danijel Šarić, golman Barselone, Јovica Cvetković i Slavko Goluža , bivši selektori reprezentacije Srbije i Hrvatske i Žikica Milosavljević, reprezentativac Srbije , prenose svakodnevno kroz dva treniga znanje i iskustvo mladim rukometašima.

"Svako ko dođe želi da nešto novo nauči, od vrhunskih stručnjaka, međutim dolaskom u kamp mi smo vidjeli dosta propusta u radu njihovih trenera, tako da smo bili prinuđeni da se vratimo na početak bavljenja rukometom, osnovne stvari, dodavanja. Morali smo da se vratimo i nama je zadovoljstvo da vidimo da su to djeca usvojila", rekao je Ratko Nikolić, promoter kampa.

"Nama je cilj da djeci pružimo sadržaje koji su manje zastupljeni u klubovima ili prema njihovom starosnom dobu, da budu više vježani, istakao je Slobodan Vidosić", stručni rukovodilac kampa.

Rad i posvećenost i talenat u sportu jedno bez drugog ne daje rezultate.

"Svi mi govorimo da je rad jako bitan, ali isto tako ne želim pobjeći od talenta koji ,neko ako ima smisla za rukoment on može postati veliki, naravno uz pravi rad, uz puno odricanja, naglasio je Nebojša Golić", trener omladinskog pogona RK Borac.

"Puno je veći stres sa starijima raditi. Očekuju se rezultati. Kod nas u Hrvatskoj ako nije zlato, onda nešto ne štima kao i svugdje, međutim sa mladima je jedno veliko zadovoljstvo. Tu nema stresa, dodao je Slavko Goluža", bivši selektor hrvatske reprezentacije.

Interes djece za kamp je iznad svih očekivanja. Osim sporta, mladi u kampu uče više i o drugarstvu, istom onom koji povezuje njihove trenere, a koje ih je ponovo okupilo na Goču kako bi generacijama koje dolaze nesebično prenijeli iskustvo.