latinica  ћирилица
07/07/2015 |  08:00 | Autor: RTRS

DA LI IKOG BRINE ŠTO BI DANAS MOGAO DA SE UGASI BANjALUČKI BORAC?

Danas je najvažniji dan u istoriji Fudbalskog kluba Borac. Nakon 89 godina postojanja, bezbrojnih uspjeha, generacija i generacija mladih stasalih na Gradskom stadionu, Borac danas nestaje.
Stadion FK Borac - Foto: RTRS
Stadion FK BoracFoto: RTRS

Utorak, 7. juli je rok do kada klub iz Platonove mora pronaći 320.000 KM kako bi izmirio povjerioce i tako obezbijedio licencu za takmičenje u Premijer ligi naredne sezone.

Predsjednik Borca u ostavci Draško Ilić prošle sedmice je održao sastanke sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem, predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi Srpske kako bi zajednički pronašli rješenje za situaciju u klubu sa Vrbasa, ali tada situacija nije bila nimalo ohrabrujuća i  Borcu su izgledi da dobije licencu bili na nuli..

" Danas smo dobili pozitivne signale iz Vlade da bi se ova situacija mogla na neki način razrješiti. Ipak, sve ovo primam sa rezervom, jer ukoliko se na sutrašnjoj sjednici Vlade ne pronađe rješenje, mi nećemo moći prevazići ovu krizu", objašnjava. Ilić i dodaje:

"FK Borac mora Komisiji za licenciranje Fudbalskog saveza BiH do 9. jula ujutro dostaviti potvrde da je izmirio povjerioce, kako bi dobio licencu za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. Svaki minut kašnjenja eliminiše ga iz lige i poslije ovog roka ništa mu ne može pomoći."

U Odjeljenju za društvene djelatnosti Gradske Uprave Banjaluke kažu da su uložili velike napore da pomognu Borcu da "preživi".

" U prvoj polovili ove godine već smo uplatili  na račun Borca 235 hiljada KM od 270 hiljada koliko smo planirali za ovu godinu i to je zaista naš maksimum", kaže Radenko Đurica , načelnik Odjeljenja.

 FK Borac

Ostaju nakon ovih 320 hiljada KM milionski dugovi, ali i kupljeno vrijeme da se oni riješe. To ostaje za naredni period. Potpuno je neobjašnjivo kako je Borac zapao u ovako tešku situaciju, ali samo sa aspekta opštedruštvene nebrige. Finansijskom revizijom bi to bilo lako objasniti, naravno prateći tokove novca koji je posljednjih godina prošao kroz ovaj klub.

Borac danas u Rogli igraju prijateljski meč protiv moskovskog Dinama 

Fudbaleri Borca, nakon sedmodnevniih priprema u Drvaru, sa treninzima su nastavili u Rogli na slovenačkom Pohorju. Tamo će danas sa početkom u 18:00 časova odigrati prijateljski meč protiv moskovskog Dinama. I sve to pod pritiskom neriješene situacije u klubu. A kad zlo hoće, i autobus kojim su otputovali se pokvario...

 

 Rogla na Pohorju