latinica  ћирилица
07/07/2015 |  14:03 | Autor: TANЈUG

Napad na zgradu u Kabulu, troje povrijeđeno u napadu bombaša

Ekstremisti su danas izveli drugi napad u Kabulu danas, čija je meta bila jedna zgrada, nakon što je bombaš samoubica automobilom naletio na konvoj NATO snaga u prestonici Avganistana, izjavili su zvaničnici.
Avganistan (arhiva) - Foto: AP
Avganistan (arhiva)Foto: AP

Eksplozije i puščana vatra čuju u istočnom dijelu grada, saopštio je portparol policije Ebadula Karimi. "Imamo informacija da su pobunjenici ušli u zgradu", rekao je Karimi, dodajući da je ona blizu objekta koji koristi avganistanska obavještajna agencija, prenio je Rojters.

Drugi detalji ovog napada za sada nisu poznati.

U Avganistanu je u toku godišnja ljetnja ofanziva Talibana, koja je počela krajem aprila, a danas su tri osobe povrijeđene kada je talibanski bombaš samoubica naletio automobilom na konvoj NATO snaga u Kabulu, prestonici Avganistana, saopštili su zvaničnici.

Godišnja ljetnja ofanziva Talibana je počela krajem aprila, a ovo je treći napad na prestonicu u posljednje tri nedjelje.
Talibani su, u poruci na svom nalogu na Tviteru, preuzeli odgovornost za napad.

Portparol policije potvrdio je da je došlo do napada u jugoistočnom dijelu grada i opisao povrijeđene kao "strance", ali još nisu objavljene zvanične informacije o njihovom identitetu ili nacionalnosti.

"Možemo da potvrdimo da je došlo do napada na koalicione snage oko 11.30 sati u Kabulu, ali još uvek prikupljamo informacije o incidentu", rekao je portparol koalicionih snaga za AFP istakavši da niko od pripradnika stranih vojnih snaga nije poginuo u napadu.

Policijske i vojne snage Avganistana prepuštene su same sebi u borbi protiv Talibana od kako je završena borbena misija NATO u decembru, ali je manja grupa stranih vojnih snaga ostala kako bi vršila obuku i pomagala lokalnim bezbjednosnim snagama.

Prije nedjelju dana, talibanski bombaš samoubica automobilom je naletio na vojni konvoj NATO na putu ka aerodoromu, kada je stradalo najmanje dvoje državljana Avganistana, a ranjeno njih 17.