latinica  ћирилица
07/07/2015 |  19:52 | Autor: RTRS

BiH bez DŽumhura protiv Mađarske

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine, odigraće od 17. do 19. jula meč drugog kola Druge grupe Evroafričke zone u gostima protiv Mađarske.
Damir DŽumhur (FOTO: ba.n1info.com) -
Damir DŽumhur (FOTO: ba.n1info.com)

Selektor bh. tenisera Amer Delić objavio je spisak igrača na koje će računati u ovom duelu. Na spisku se nalze Mirza Bašić (214. igrač sa ATP liste), Tomislav Brkić (224.), Nerman Fatić (746.), te Amer Delić (bez ranga), koji će obavljati funkciju igrača - selektora.

Na izenenađenje, sa spiska je izostavljen najbolje rangirani bh. igrač Damir DŽumhur (88. sa ATP liste), koji trenutno nastupa na čelendžeru u Braušvajgu.

Izostanak DŽumhura sa spiska igrača koji će igrati protiv Mađarske, objasnio je direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

"Ove godine drugo kolo Djevis kup pada u jako nezgodnoj sedmici za Damira s obzirom da je to zadnja sedmica u kojoj se mogu osvojiti bodovi pred prijavu za US Open. Damir je unaprijed obavijestio Savez da će možda propustiti meč protiv Mađarske jer igra za ranking koji bi mu bio dovoljan za direktan ulaz u US Open. Naime, ukoliko pobijedi i naredna meča u Njemačkoj, on se nama pridružuje za meč protiv Mađara, u suprotnom idemo tamo oslabljeni, ali i dalje veoma jaki sa Bašićem i Brkićem kao prva dva reketa i mladim Nermanom koji je u odličnoj formi i siguran sam da će svi biti na nivou zadatka. Amer Delić, koji je još uvijek u jako dobroj igračkoj formi je, za sada, prijavljen i kao četvrti igrač i vjerujem da je to zaista i najbolje rješenje u ovom trenutku jer drugih igrača koji imaju kvalitet da igraju na ovom nivou nemamo", rekao je Hadžimešić, a prenio sportsport.ba.

Za reprezentaciju Mađarske će igraće Marton Fučovič (165. na ATP listi), Gabor Boršoš (ATP 865), Levente Godri (1569) i Mate Valkuž (bez ranga).