latinica  ћирилица
09/07/2015 |  08:55 | Autor: RTRS

Gaske: Važno je da mislim da mogu da pobijedim Đokovića

Francuski teniser Rišar Gaske rekao je da mora da misli da može da savlaada Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona da bi imao šansu da to i uradi.
Rišar Gaske - Foto: AFP
Rišar GaskeFoto: AFP

Trenutno 20. igrač svijeta priredio je u četvrtfinalu veliko iznenađenje pobjedom nad Švajcarcem Stanom Vavrinkom sa 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9.

"Želim da uživam, da pokušam da odigram bolje nego u Parizu. Važno je za mene da mislim da mogu da pobijedim, to je najvažnije. Moram da izađem na teren i mislim da mogu da pobijedim, to mi je potrebno na mentalnom planu da bih mogao da pobijedim", naglasio je Gaske.

Polufinale trećeg Grend slem turnira sezone između Đokovića i Gaskea igra se u petak.

"Moram da odigram dobro, da pokušam da budem agresivan. Igrali smo u Parizu, i tada sam pokušavao da kontrolišem igru. Naravno, on je odigrao mnogo bolje od mene, a ja nisam ni osvojio mnogo gemova u tom duelu. Ne sjećam se rezultata, ali je to bio težak poraz", rekao je Gaske, a prenio B92.

Đoković trenutno vodi sa 11-1 u pobjedama portiv Gaskea. Francuz je svoj jedini trijumf nad Đokovićem ostvario 2007. godine, na Masters kupu u Šangaju.

Gaske će se sutra boriti za svoje treće Grend slem finale u karijeri. Prije dvije godine izgubio od Nadala u polufinalu US opena, dok je 2007. u istoj rundi na Vimldonu poražen od Federera.

S druge strane, Đoković će igrati za svoje šesto uzastpono finale nekog GS turnira, 28. u karijeri.