latinica  ћирилица
09/07/2015 |  10:56 | Autor: RTRS

Može li Marija stati na kraj dominaciji Serene?

Polufinali duel Vimbldona u konkurenciji dama, donosi nam teniski klasik.

Za finale najprestižnijeg turnira na svijetu boriće se najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams i Ruskinja Marija Šarapova.

Duel dvije igračice igra se nakon meča između Garbine Muguruze i Agneške Radvanjske, koji počinje u 14 časova.

Iako trenutno vodi sa 17-2 u pobjedama protiv Šarapove i u svojim vitrinama ima trofeje sa ovododišnjih izdanja Australiajan opena i Rolan Garosa, teniski stručnjaci smatraju da jedino Ruskinja u ovom trenutku može da prekine dominaciju svjetskog broja 1.

Amerikanka je aktuelna šampionka i US Opena i eventualnom pobjedom na Vimbldonu bi bila pobjednica sva četiri Grend slem turnira, što nikom nije pošlo za rukom još od 1988. i Štefi Graf.

Mlađa od sestara Vilijams igra u sjajnoj seriji, zabilježila je 26 pobjeda u nizu na Grend slem turnirima, a Londonu juriša na svoju 21. GS titulu, šestu na terenima "Ol Ingland klaba".

S druge strane, Šarapova u svojim vitrinama ima pet Grend slem trofeja, a jedino je na Rolan Garosu slavila dva puta.

Četvrta igračica svijeta do današnjeg polufinala izgubila je jedan set na Vimbldonu, u četvrtfinalu od Amerikanke Koko Vandevege, te sa velikom željom da slavi protiv najbolje na svijetu dočekuje dnašnji duel.

"Nisam imala mnogo uspjeha protiv nje. Voljela bih da to promijenim", rekla je Šarapova.

Serena je nešto teže ostvarivala pobjede na ovogodišnjem izdanju trećeg Grend slem turnira sezone, izgubila je set u trećem kolu od Britanke Heder Votson, dok je meč četvrtfinala protiv Azarenke preokrenula nakon 1:0 za Bjelosruskinju i na kraju uspjela izboriti polufinale.

Posljednji put Marija i Serena sastale su se u finalu ovogodišnjeg Australijan opena, kada je slavila Amerikanka sa 3:0 u setovima.

Teniski klasik Seerna Viliams - Marija Šarapova na programu je oko 15.30, uz prenos na našoj televiziji.