latinica  ћирилица
10/07/2015 |  13:30 | Autor: B92

Serena: Nije mi porebno da osvojim još jedan Vimbldon

Najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams rekla je da je osvojila mnogo Grend slem titula i da joj nova nije potrebna, iako ne bi bila srećna ako bi ostala bez trofeja na Vimbldonu.
Serena Vilijams - Foto: Getty Images
Serena VilijamsFoto: Getty Images

Mlađa od sestara Vilijams boriće se u Londonu za svoj šesti trofej, a protivnica joj je Gabrine Muguruza iz Španije.

Amerikanka ističe da se sada samo zabavlja na terenu, jer joj iganje tenisa nije toliko stresno kao ranije.

"Osvojila sam mnogo Grend slem titula. U takvoj sam poziciji da mi nije potrebno da osvojim još jedan Vimbldon. Mogla bih da izgubim u subotu. Naravno, ne bih bila srećna. Ne treba mi još jedan Vimbldon, kao ni US Open, nije mi potrebna više nijedna titula. Svaki put kad izađem na teren za trening, ili meč, to više gledam kao vreme za zabavu, jer više nije stresno kao što je bilo. Kada sam imala 18 godina bilo mi je mnogo stresnije, bilo je zabavno, ali sam veoma bila pod stresom."

Vilijamsova ima 20 Grend slem titula, a ukoliko osvoji ovogodišnji Vimbldon, biće šampionka sva četiri najveća turnira istovremeno.

Vilijams i Muguruza su se do sada sastaje tri puta, Amerikanka je dva puta pobijedila na Australijan Openu, dok je igračica iz Španije slavila na prošlogodišnjem Rolan Garosu, tako da će im ovo finale biti prvi susret na travnatoj podlozi.

"Taj poraz je bio poučan. Postoje porazi poslije kojih ste ljuti, a iz nekih se mnogo nauči. Iz tog poraza mislim da sam najviše naučila. Poslije tog meča bila sam mnogo bolja, mogla sam mnogo da napredujem, radila sam na nekim stvarima. To je bilo iskustvo koje mi je pomoglo da kažem, OK, Serena, želiš da budeš najbolja, moraš da uradiš važne stvari kako bi napredovala", rekla je Serena Vilijams.