latinica  ћирилица
11/07/2015 |  17:14 | Autor: TANЈUG

Vilijams osvojila šesti trofej na Vimbldonu

Najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams trijumfovala je na Vimbldonu savladavši danas u finalu Garbinje Muguruzu iz Španije sa 2:0 u setovima - 6:4, 6:4.
Serena Vilijams osvojila Vimbldon - Foto: AP
Serena Vilijams osvojila VimbldonFoto: AP

Amerikanka je osvojila šesti trofej na Vimbldonu, ukupno 21. grend slem titulu u karijeri.
Dvadesetjednogodišnja Muguruza, trenutno 20. na WTA listi, pružila je žestok otpor favorizovanoj protivnici. Odmah je napravila brejk, potom povela sa 2:0, i na trenutak se činilo da bi mogla do neočekivane velike prednosti, međutim, iskusna Amerikanka je zaigrala agresivno u nastavku, brejkom izjednačila na 4:4 i lako dobila prvi set.

U drugom setu ništa nije pokazivalo da će Vilijams morati da se pomuči dok stigne do očekivane pobjede. Dominantnom igrom povela je sa 5:1, ali je hrabra španska teniserka pokazala da nije slučajno ostvarila do sada najveći uspjeh u karijeri.

Muguruza je brejkom smanjila vođstvo Amerikanke na 5:4, ali za podvig nije imala snage i koncentracije. Vilijams je na kraju zasluženo slavila posle blizu sat i po zanimljive borbe, postigavši treću pobedu u njihovom četvrtom međusobnom okršaju.

Današnjim trijumfom Vilijams je vlasnica sva četiri grend slema u nizu pošto je prethodno slavila na US Openu, Australijan Openu i Rolan Garosu.

Sada ima šansu da eventualnom pobjedom za dva mjeseca na US Openu osvoji sve te tutule u istoj kalendarskoj godini.

U muškom finalu Vimbldona u nedjelju se sastaju branilac titule, Srbin Novak Đoković, i Švajcarac Rodžer Federer.