latinica  ћирилица
16/07/2015 |  11:39 | Autor: SRNA

Tegeltija-Stojanova: Memorandum o saradnji u oblasti unapređenja revizorske profesije

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i predsjednik Savjeta za unapređenje i nadzor revizije Makedonije Sonja Gelova Stojanova su danas u Banjaluci potpisali memorandum o saradnji u oblasti unapređenja revizorske profesije i javnog nadzora nad radom društava za reviziju.

Memorandumom je predviđena razmjena iskustava i drugih oblika saradnje, radi jačanja kvaliteta i pouzdanosti revizorske profesije, kroz regulisanje i postupke u javnom nadzoru nad revizorskom djelatnošću, a radi zaštite investitora i jačanja javnog povjerenja u revizorske izvještaje na tržištima kapitala.

Strane potpisnice memoranduma obavezale su se i na razmjenu iskustava u savjetovanju, obukama i srodnim uslugama, te na razmjenu kadrova u toj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ministar Tegeltija izrazio je zadovoljstvo uspostavljanjem saradnje između institucija Srpske i Makedonije i očekivanje da će se budućom međusobnom ramjenom znanja, praksi i kadrova dodatno ojačati javni nadzor nad revizorskom djelatnošću i unaprijediti revizorska profesija u regionu.