latinica  ћирилица
22/07/2015 |  07:01 | Autor: B92

Trapatoni - Ibrahimović je svjetska klasa

Italijanski fudbalski stručnjak Đovani Trapatoni rekao je da je Zlatan Ibrahimović i dalje svjetska klasa i da bi Milan trebalo da ga dovede uprkos njegovim godinama.

O povratku 33-godišnjeg fudbalera Pari Sen Žermena na "San Siro" se spekuliše već nekoliko nedjelja, posebno zbog želje "Rosonera" da naprave tim koji će moći da se bori za vrh u Seriji A.

Milan je već doveo Karlosa Baku i Luisa Adrijana, ali i dalje nije riješio pojačanja u napadu, a Trapatoni vjeruje da je Ibrahimović prava opcija.

"Ne plašim se tridesetogodišnjih igrača. Ibrahimović je svjetska klasa, šampion sa dobrom glavom i ličnošću, jedinstven je karakter, ali je sve na treneru koji radi sa njim. Milanu je potreban defanzivac, ali ako će to koštati kao Romanjoli, bolje je da ga ne dovedu. Bolje je da nađu slobodnog igrača ili rješenje unutar tima", rekao je Trapatoni.

Isto kao Milan, i Inter je riješio da potroši dosta novca da bi napravio tim za narednu sezonu,a Trapatoni vjeruje i u "Nerazure".

"Dobro je što Manćini ima predsednika koji želi da troši novac, iako želi rezultate istog trenutka. Inter i Milan se ponovo izgrađuju, Lacio, Roma i Napoli su jaki, ali Јuventus ima prednost zbog atmosphere unutar tima", naglasio je Trapatoni.